A franciaországi Aéroville bevásárlóközpont építése

223.000 MÜPRO-termék a csővezetékek rögzítésére

Az ADP repülőtér-üzemeltető cég 2013 októberében nyitott meg egy 84.000 m2-es, hatalmas bevásárló- és szabadidőközpontot a repülőtér vonzáskörzetében. A komplexum tervezésénél különösen odafigyeltek a biztonságos menekülési útvonalakra és az alacsony zajszintre. Sok kilométer szennyvíz-, esővíz- és spinklervezetéket fektettek le és hangszigeteltek. A csövek rögzítésével megbízott francia vállalkozás összesen mintegy 223.000 MÜPRO-terméket épített be, így sikerült az építési technikával szemben támasztott igen magas követelményeknek maradéktalanul megfelelni.

Beruházási költség: 300 millió euro
Átadás éve: 2013
Épülettípus: bevásárló- és szabadidőközpont
Követelmények: zaj- és tűzvédelem
Hely: Franciaország

Követelmények

  • A csővezetékek rögzítéstechnikájában kihívást jelentenek a nagy fesztávok és az egyedi előírások
  • A DIN-előírásoknál is szigorúbb tűz- és zajvédelem
  • A sprinklerberendezés vezetékrendszerének max. 30 bar-os terhelhetősége

Megoldás

  • A MÜPRO alkalmazástechnikusai AutoCAD tervezőprogrammal tervezték a kiválóan működő rögzítési megoldásokat 2D-ben, a projekt megvalósítása során szaktanácsadással segítették a kivitelezést egészen a beszerelésig.
  • A tartószerkezet abszolút teherbíró képessége – a fokozott tűzvédelemmel összefüggésben – tűzvizsgálati jelentésekből empirikusan meghatározott értékek alapján lett igazolva.
  • A távolságok áthidalására 6 méter hosszú Q100-es tűzihorganyzott MPT-tartóprofilokat építettek be, amelyek pl. rögzítőelemekkel néhány mozdulattal rugalmasan bővíthetők.
  • Az optimális zajvédelmet sárga DÄMMGULAST zajszigetelő betéttel ellátott MÜPRO-termékek beépítésével biztosították, amelyek a zajszintet akár 22 dB(A)-lel is csökkentik.
  • A zajleválasztásra PHONOLYT fixpontokat építettek be, amelyekben a nagy rugalmasságú MÜPROLAN szigetelőanyag nagy terhelések esetén is az épülettest és a zajforrások közötti hanghidakat akár 40 dB(A)-lel is csökkentheti.
  • A sprinklerberendezés csöveit nehéz kivitelű STATO konzolos építőkészlettel, illetve STATO-bilincsekkel rögzítették. Ez a szerkezet tűz esetén 30 bar nyomó igénybevételnek képes ellenállni.
Műszaki támogatásra van szüksége a projektjével kapcsolatban?A projekthez megfelelő termékek