BIM | CAD

BIM-re készen!

A Building Information Modeling, azaz az épületinformációs modellezés, röviden BIM, az adatelőállítás, az adatcsere, a szimuláció és az elemzés, illetve az építésben részt vevő felek közötti kommunikáció teljes folyamatát öleli át.

A BIM egy központi 3D-adatmodellen keresztül összeköti az építtetőket, az építészeket, a szaktervezőket, a szerelőket és az egyéb kivitelező cégeket. A projektek tervezése, elemzése és kivitelezése során leegyszerűsíti a részt vevő felek közötti kommunikációt, de jól használható a későbbi üzemeltetés során is.

Szerkezetek adatalapú tervezése és megvalósítása

Legyen szó akár 3D-s CAD-modellekről vagy BIM-formátumú termékinformációkról – a MÜPRO szoftverekkel és szolgáltatásokkal egyaránt támogatja az Ön projektjeinek adatalapú tervezését és megvalósítását. A BIM-termékadatok ingyen elérhetők a BIM/CAD-könyvtárban, 3D-adatmodellek előállításához pedig professzionális tervezőszoftverünket, az MP Designer 3D-t ajánljuk.

Valamennyi termékadat ingyen elérhető a MÜPRO BIM/CAD-könyvtárában

A MÜPRO BIM/CAD-könyvtárában ingyen bocsát rendelkezésre BIM-adatokat. A könyvtár a katalógusban szereplő teljes termékválasztékot tartalmazza, és folyamatosan bővül. A termékadatok kényelmesen, ingyenesen importálhatók minden szokásos CAD-programba.

A kiválasztott célszoftver és a további feldolgozási igény szerint a termékadatok különböző részletességgel (Level of Detail vagy LOD) és adatformátumokban, többek között az építőiparban általános IFC BIM-adatcsere formátumban érhetők el.

Professzionális szoftver 3D-szerkezetekhez

Az MP Designer 3D szoftverrel gyorsan, egyszerűen állíthat elő a MÜPRO termékeiből 3D-szerkezeteket, majd importálhatja azokat a saját CAD-rendszerébe. Alábbi képernyővideónkban ízelítőt adunk az MP Designer 3D működéséről. Új szoftverünket folyamatosan optimalizáljuk, fejlesztjük, ezért különösen örülünk a visszajelzéseknek és javaslatoknak!

Letöltés

Képernyővideó: MP Designer 3D


Kérdése van a BIM-mel kapcsolatban?