Környezetvédelem

Komolyan vesszük a felelősségünket

A termékeink gyártásánál mindig figyelünk arra, hogy az alkalmazott eljárások a környezetvédelmi előírásoknak és a legújabb technológiai normáknak megfeleljenek. Az ökológiai szemlélet tehát ugyanúgy hozzátartozik a MÜPRO fenntartható, jövőbe tekintő vállalati stratégiájához, mint a gazdasági perspektívák tisztánlátása.

Ezért már a termékfejlesztés és a termékdesign kialakítása során törekszünk a természetes alapanyagok optimális felhasználására, gyártási folyamataink folyamatos javítása pedig magától értetődően a környezetvédelmi szempontokat szem előtt tartva valósul meg.

Partnereink és beszállítóink kiválasztásánál ugyanolyan szigorú környezetvédelmi elvárásokat fogalmazunk meg, mint amilyeneket magunkkal szemben is támasztunk.

Környezetbarát technológiák

Erőforrás-hatékony termékfelhasználás

Csomagolás és újrahasznosítás

Környezetbarát technológiák


Galvanizálás során a környezet lehető legnagyobb mértékű tehermentesítése érdekében nem használunk hatértékű krómot. A felületek magas korrózióállóságát ezért a rétegvastagságok maximum 12 μm-ig, Sendzimir-horganyzott termékek esetében pedig 40 μm-ig való növelésével érjük el.

Hegesztési és kötési eljárásaink során ellenállás-hegesztés alkalmazásával minimálisra csökkentjük a környezetkárosító hegesztési adalékanyagok mennyiségét. Gyártási folyamataink folyamatos javításának köszönhetően már a gyártás során egyértelműen kevesebb hulladék- és visszamaradó anyag keletkezik. Azoknál a termékeknél, amelynél hajtógázra van szükség, teljes mértékben kiiktattuk a fluorozott-klórozott szénhidrogének (CFC-k) használatát.

Mivel számos projektnél már előszerelt, komplett részegységeket szállítunk ügyfeleink építkezési helyszínére, radikálisan csökken a visszamaradó és kárba veszett anyagok mennyisége, sőt a környezeti szempontokat szem előtt tartva ezek gyakran teljesen megszüntethetők.

Erőforrás-hatékony termékfelhasználás


Ügyfeleinket a szükséges árumennyiség összeállításának optimalizálása céljából már a termékkiválasztásnál segítjük tanácsainkkal, ami az anyagmegtakarítás mellett gyakran a szerelési idő és a költségek csökkenését is eredményezi.

A speciális felhasználási területekhez, például szolárparkokhoz vagy szennyvíztisztító telepekhez tervezett termékeinkkel környezetbarát technológiák gyors, biztonságos alkalmazását támogatjuk.

Csomagolás és újrahasznosítás


A modern csomagológépeknek és az intelligens csomagolásdesignnak köszönhetően jelentős mennyiségű csomagolóanyagot tudunk megspórolni. Fóliákat és térkitöltő segédanyagokat csak kis mennyiségben használunk, és ezeket is fajtánként szelektáljuk.

Ahhoz, hogy ügyfeleink problémamentesen, ingyen hasznosíthassák újra a csomagolóanyagokat, nagy teljesítőképességű partnerekkel alakítottunk ki együttműködést. Mindennemű csomagolóanyag (papír, hullámpapír, karton, acél és műanyag pántolószalag, buborékfólia) ártalmatlanítására az interseroh vállalatot bíztuk meg. A csomagolásról szóló jogszabály rendelkezései szerint minden csomagolóanyagot a megfelelő gyűjtőkonténerbe kell helyezni, vagy pedig az Interseroh szerződéses partneren keresztül ingyen ártalmatlanítani, majd ezt követi a hulladék anyagában történő újrahasznosítása. Mindez hozzájárul a természeti erőforrások megőrzéséhez és tehermentesíti a környezetet. Az újrahasznosítás tanúsítását az interseroh évente elvégzi.
Szeretne többet megtudni cégünk minőségmenedzsmentjéről?