Állítható csőtámaszok nehéz csőrögzítésekhez

A tartószerkezet magasságkülönbségei és egyenetlenségei fokozatmentesen állítható magasságú és dőlésű csőtámaszokkal könnyen kiegyenlíthetők.

Az ipari- és létesítménytechnika területén rugalmas megoldásokra van szükség a csővezetékek rögzítésénél. A MÜPRO új, fokozatmentesen állítható magasságú és dőlésű csőtámaszai megfelelnek ennek a követelménynek, hiszen speciális kialakításuknak köszönhetően a csőtengely magasságához és a csővezeték lejtéséhez is egyszerűen hozzáigazíthatók. A csúszó-, vezető- és fixpontos csőszánok kialakításához használt szokásos merev csőtámaszokhoz képest ezeknek a csőtámaszoknak a tervezése ezért lényegesen kisebb erőfeszítést igényel, ráadásul a szerelésük is könnyebb.

A MÜPRO csőtámaszok választéka így mintegy 88 új termékkel bővült, névleges átmérőjűk pedig a DN 25-től DN 600 mm-ig terjedő teljes tartományt lefedi. DN 25 és 200 mm közötti méretben a THV típusú T-alakú csőszánok egy vagy két csőbilinccsel, illetve három beállítási tartománnyal (100-140, 140-180 és 180-220 mm) érhetők el. A fokozottabb stabilitást és biztonságot adó, nagyobb névleges átmérőjű, tehát DN 200 és 600 mm közötti, DHV típusú csőszánok dupla síntalpas kialakításban, két csőbilinccsel és ugyanúgy három (100-150, 150-200 és 200-250 mm-es) beállítási tartománnyal érhetők el.

A csőrögzítésekhez illeszkedő, ugyanilyen új – csúszólemezzel vagy anélkül kialakított – szorítókészleteknek, illetve az egyéb tartozékoknak köszönhetően a csőtámaszok az építés helyszínén gyorsan, egyszerűen átalakíthatók vezető-, csúszó- vagy fixpontos csőtámaszokká. A csőszánok és kiegészítő alkatrészek kombinálásával az adott alkalmazástól függően sokféle összeszerelési és csatlakoztatási lehetőség kínálkozik:

  • Nehéz csőrögzítések acélszerkezetekhez és sínrendszerekhez – például MÜPRO MPT-tartóprofilokhoz – történő csatlakoztatásánál 
  • Vezetőként leemelkedés elleni biztosítással vagy anélkül, valamint fix megfogásként
  • Álló és függesztett szerelésnél egyaránt


Az új csőtámaszok és szorítókészletek további termékinformációkkal kiegészítve mostantól a MÜPRO Online Shopban is megtalálhatók.



Egyező termékek online áruházunkból