Zajvédelem – a rögzítőelemek megfelelő elhelyezése

Zajvédelem – a rögzítőelemek megfelelő elhelyezése

Rengeteg zajforrással találkozunk naponta, a magas decibel-értékek pedig gyakran már-már elviselhetetlen terhelést jelentenek. A zajterhelés a lakásépítés során is kritikus kérdés: Aki olyan lakásban lakik, amely csak a minimális zajszigetelési követelményeknek felel meg, akaratlanul is részese lesz a szomszédok napi életének – legyen az a hangos tévé vagy zuhanyzás közben a vezetékeken keresztüláramló víz.
 
A zajkibocsátás csökkentését már a tervezés során figyelembe kell venni, pl. olyan rögzítési technológiák alkalmazásával, mint a MÜPRO által gyártott PHONOLYT zajcsillapító elem. A lakások kialakításánál különösen a testhangok csökkentésére kell odafigyelni Ehhez alapvetően az olyan rögzítési rendszerek optimálisak, amelyeknél a szerkezeti elem és az épülettest közé a zavaró hangokat legmesszebbmenőkig kizáró szigetelőanyag kerül.  A csövek felfüggesztéséhez használt, DÄMMGULAST alátéttel kiegészített MÜPRO csavaros csőbilincs például igen jó hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik.
 
Mindent, amire a zajvédelem és rögzítéstechnika témában oda kell figyelnie, egy letölthető ismertetőben összefoglaltunk Önnek.

Letöltés

Ismertető: Hang és védelem

Ismertetőnk áttekintést nyújt a hang fizikai tulajdonságairól, és arról, hogy ezek alapján mire kell a rögzítéstechnikában odafigyelni.