Hűtéscsövek biztos rögzítése

Hűtéscsövek biztos rögzítése

A csővezeték-rendszerek szerelése során - kiváltképpen a hűtés- és klímatechnikában - különleges követelményeknek kell megfelelni. A hideg előállításának jelentős energiaráfordítással járó folyamata az elosztóhálózatban bekövetkező energiaveszteségek minimalizálását követeli meg. A hatékony hőszigetelés ezért igen fontos kritérium. A hűtéscsöveket lehetőség szerint egybefüggő, zárt csőhéjakkal kell burkolni, hogy azokat kívülről a lehető legkevesebb hő érje. Ezzel egyidejűleg kell a kondenzvízképződés megakadályozásával a korróziós károkat hatékonyan megelőzni. Kondenzvíz már 20°C-os környezeti hőmérséklet és 50%-os relatív páratartalom esetén, 9,3°C-os felületi hőmérsékletnél képződik. Ez a hűtési rendszereknél az alacsony rendszerhőmérséklet miatt várható. 
 
Szigetelő csőhéjak
Ez a tény a szabványoknak és irányelveknek megfelelő szigetelő csőhéjak alkalmazását követeli meg. Az esetek többségében diffúziómentes, ragasztott, speciális kaucsukszigetelés kerül a csövekre. A szakszerűen tervezett és kivitelezett szigetelés megfelelő védelmet biztosít a kondenzvíz okozta korrózió ellen, és hatékonyan hőszigetel. A kaucsuk csőköpenyen keletkező lyukaknál vagy szakadásoknál ugyanakkor hőhíd alakul ki, ennek eredményeként pedig kondenzvíz jelenik meg, a csőfelfüggesztésekre emiatt igen fontos odafigyelni.
 
Termikusan leválasztott csőfelfüggesztés
A csőfelfüggesztés termikus leválasztása a vezetékről megakadályozza a csővezetékrendszerben és annak rögzítésében esetlegesen kialakuló károkat. Ideális megoldás erre a problémára a MÜPRO szigetelt bilincs, amely a szigetelő csőhéjakkal optimális módon, formazáróan összeragasztható, és valamennyi kötelező szabványnak és irányelvnek megfelel. Tűzvédelmi előírásoknak megfelelő kivitelezése is lehetséges.
 
Szigetelési termékkínálatunkat megtalálja a MÜPRO Online Shop-ban.