A csatornák és csövek métersúlya

A csatornák és csövek métersúlya

Megfelelő adatok a biztonságos rögzítés érdekében

A csatorna- és csőrögzítések megbízhatóságának elengedhetetlen feltétele a kiépítendő szerkezeti elemek műszaki paramétereinek pontos és mindenekelőtt teljeskörű meghatározása. Ide tartozik különösen a métersúly megadása, amellyel a csöveknél és csatornáknál számolni kell, mivel csak ez alapján lehet a rögzítéshez szükséges síneket és bilincseket is meghatározni.

De hogyan lehet az olyan szokásos adatokból, mint pl. egy szellőzőcső hossza és szélessége, további szükséges értékeket levezetni? A MÜPRO két haszos eszközt is kínál mindehhez:

1. „Cső- és csatornakeresztmetszetek" méretezési program

Ebben az ingyenes szoftverben a csatorna vagy cső valamennyi ismert paraméterét, pl. hosszát, átmérőjét, anyagát meg lehet adni. A program adatbázisában ehhez rendelkezésre állnak olyan termékek, mint pl. a klasszikus hidegen hengerelt finomlemezből készült szellőző csatornák vagy különböző méretű műanyag csövek. Átfogóbb tervezés esetén ezenkívül a csövek vagy csatornák szigetelésére vonatkozó adatok is a méretezés részét képezhetik.

A program az Ön által megadott fontos műszaki paramétereket, pl. a métersúlyt automatikusan kiszámítja, majd valamennyi fontos adatot gyorsan, egyszerűen összefoglalja, ami a rögzítés további tervezéséhez megbízható alapul szolgál. Ezt egészíti ki továbbá a fixpont-méretezési program is.

A MÜPRO tervezőszoftver részeként mindkét méretezési program bejelentkezés után itt ingyen letölthető.

2. Tervezési táblázat: Szellőzőcsövek

A szellőzőcsatornák rögzítéséhez kínál praktikus tervezési segédletet a MÜPRO egy átfogó táblázat formájában, amelyben a felszerelendő csatorna mérete alapján közvetlenül ki lehet keresni, hogy az adott csatornarögzítéshez mely rendszersínek jönnek szóba. A megadott síneken kívül pl. a hossz tekintetében további alternatívák is lehetségesek. A táblázat pdf-fájl formájában letölthető.

Kapcsolatba szeretne lépni alkalmazástechnikusainkkal, vagy részletesebb tájékoztatást szeretne kapni tanácsadó szolgáltatásunkról? Ebben az esetben, kérjük, használja a Kapcsolatfelvételi adatlapunkat – szakértőink rövid időn belül megkeresik Önt.

Tervezési táblázat: Szellőzőcsövek