Újonnan épült raktár fokozottan védett műalkotások számára

Újonnan épült raktár fokozottan védett műalkotások számára

Közvetlenül a Luxemburgi Nagyhercegség repülőteréhez kapcsolódva épült meg 2014-ben egy olyan logisztikai létesítmény, amelyhez fogható nem létezik az egész Európai Unióban. A Luxembourg Freeport 21,000 négyzetméteres, négyemeletes épületében kialakított kontrollált hőmérsékletű és páratartalmú termek műalkotások és más értékes tárgyak szakszerű tárolására, kezelésére szolgálnak. E ritkaságszámba menő épület megépítésére – elsősorban a zaj- és tűzvédelem tekintetében – igen szigorú előírások vonatkoztak. Csupán ennek a két követelménynek a teljesítéséhez a MÜPRO 36 termékcsoportjának 167, megfelelősség-igazolással rendelkező terméke lett beépítve.


Különleges követelmények

  • A csővezetékek rögzítőelemeinek tűz-, zaj- és korrózióvédelemmel kellett rendelkezniük.
  • A DIN-szabványnál szigorúbb követelmények miatt a zaj- és tűzvédelmi elemekhez extra megfelelősség-igazolás volt szükséges.

Sikeres megvalósítás
  • A MÜPRO Luxemburg alkalmazástechnikusai kiválóan működő rögzítési megoldásokat hoztak létre 2D-ben a cég saját CAD tervezőprogramjával.
  • A MÜPRO moduláris rögzítési programjának olyan tűz-, zaj- és korrózióvédelem szempontjából ellenőrzött termékei kerültek beépítésre, mint például a 40/60 MPC-sínek, amelyeket függesztőkarmok segítségével, fúrás és hegesztés nélkül is gyorsan fel lehet szerelni.
  • A csőbilincsekkel, tolószánokkal vagy fixpontokkal rugalmasan kombinált sínekből stabil tartószerkezet készült, amely kiválóan illeszkedett az adott helyszín építészeti adottságaihoz.
  • A rögzítőelemek kiegészítése nagy rugalmasságú, sárga DÄMMGULAST zajvédelmi betéttel.
  • Zajleválasztást biztosító PHONOLYT fixpontok beépítése, amelyekkel a DIN 4109 szabványban szereplő megengedett határértékek legalább 5 dB(A) mértékű csökkenése érhető el.
  • A menekülési útvonalak biztosítása tűz esetére a tartószerkezetek abszolút teherbíró képességének tűzteherre való méretezésével az F30 és F90 osztályokra vonatkozó követelmények alapján, valamint a szigetelés várható deformációjának becslése.


Következő projektjéhez válasszon termékeket a MÜPRO Online Shop-ban. Amennyiben kérdése van rögzítési megoldásainkkal és szolgáltatásainkkal kapcsolatban, szervizcsapatunk szívesen áll rendelkezésére.