A franciaországi Aéroville bevásárlóközpont építése

A franciaországi Aéroville bevásárlóközpont építése

Az ADP repülőtér-üzemeltető cég 2013 októberében nyitott meg egy 84,000 m2-es, hatalmas bevásárló- és szabadidőközpontot a repülőtér vonzáskörzetében. A komplexum tervezésénél különösen odafigyeltek a biztonságos menekülő útvonalakra és az alacsony zajszintre. Sok kilométer szennyvíz-, esővíz- és spinklervezetéket fektettek le és hangszigeteltek. A csövek rögzítésével megbízott francia vállalkozás összesen kereken 223.000 MÜPRO-terméket épített be. Az építési technikával szemben támasztott igen magas követelményeknek így sikerült maradéktalanul megfelelni.


Különleges követelmények

  • a csővezetékek rögzítési technikájával szemben a nagy fesztávok és az egyedi előírások miatt,
  • a tűz- és zajvédelem tekintetében, mivel azok a DIN-előírásoknál is szigorúbbak voltak,
  • a sprinklerberendezés vezetékrendszerének max. 30 bar-os terhelhetősége tekintetében.

Sikeres megvalósítás
  • A MÜPRO alkalmazástechnikusai AutoCAD tervezőprogrammal tervezték a kiválóan működő rögzítési megoldásokat 2D-ben, a projekt megvalósítása során szaktanácsadással segítették a kivitelezést egészen a beszerelésig.
  • A tartószerkezet abszolút teherbíró képessége – a fokozott tűzvédelemmel összefüggésben – tűzvizsgálati jelentésekből empirikusan meghatározott értékek alapján lett igazolva.
  • A távolságok áthidalására 6 méter hosszú Q100-es tűzihorganyzott MPT-tartóprofilokat építettek be, amelyek pl. rögzítőelemekkel néhány mozdulattal rugalmasan bővíthetők.
  • Az optimális zajvédelmet sárga DÄMMGULAST zajszigetelő betéttel ellátott MÜPRO-termékek beépítésével biztosították, amelyek a zajszintet akár 22 dB(A)-lel is csökkentik.
  • A zajleválasztásra PHONOLYT fixpontokat építettek be, amelyekben a nagy rugalmasságú MÜPROLAN szigetelőanyag nagy terhelések esetén is az épülettest és a zajforrások közötti hanghidakat akár 40 dB(A)-lel is csökkentheti.
  • A sprinklerberendezés csöveit nehéz kivitelű STATO konzolos építőkészlettel, illetve STATO-bilincsekkel rögzítették. Ez a szerkezet tűz esetén 30 bar nyomó igénybevételnek képes ellenállni.


Következő projektjéhez válasszon termékeket a MÜPRO Online Shop-ban. Amennyiben kérdése van rögzítési megoldásainkkal és szolgáltatásainkkal kapcsolatban, szervizcsapatunk szívesen áll rendelkezésére.