Új épület a Bielefeldi Egyetem felújításának részeként

Új épület a Bielefeldi Egyetem felújításának részeként

A Bielefeldi Egyetem 40 éves főépületének teljes felújítására irányuló, összesen 800 millió euró költségű nagyberuházás igen sokféle feladatot foglalt magában. Annak érdekében, hogy a mindenre kiterjedő felújítási munkálatok ellenére az egyetem folytathassa a működését, egy ideiglenes épület megépítése vált szükségessé. A felújítással érintett részlegek az oktatási tevékenység folytatása céljából ide tudnak átköltözni.

Az új épülethez kapcsolódóan egy közműalagút is készült, amelybe a MÜPRO számos rögzítéstechnikai termékét építették be:
  • Csővezetékek elmozduló megfogása 1 szabadságfokkal az ipari létesítményeknél/nehéz csőrögzítéseknél alkalmazott axiál kompenzátornál, tűzihorganyzott kivitelben.
  • TP-1 típusú csőszánok oldalsó vezetéssel és leemelkedés elleni biztosítással MPT-vezetővel. A tartószerkezet MPT-Q100 tartóprofilokból készült. Ehhez az MÜPRO alkalmazástechnikusai kiszámították a várható erőket, és a szükséges statikai igazolásokat rendelkezésre bocsájtották.
  • Fix csővezeték-megfogás tűzihorganyzott kivitelben. A STATO építőkészletek sorba kapcsolásával építőkészletenként akár 16,5 kN terhelés felvétele is lehetségessé vált.
  • Csővezetékek elmozduló megfogása 2 szabadságfokkal az univerzális kompenzátornál kialakuló alakváltozások felvételére szolgál. A szerkezet részét képezi egy zöld Junior DÄMMGULAST csavaros csőbilincs akár 18 dB(A) zajszintcsökkenés elérésére, valamint lapos kivitelű, keresztkötésben szerelt, 1,75 kN-os tolószánok. A szerkezetet MPC-sínkonzolok rögzítik a falra.

Szeretne többet megtudni a STATO konzolos építőkészletről? Filmünk bemutatja a lehetséges szerelési módokat, és elmagyarázza a szerelés lépéseit.