Új klinika építése Bad Homburgban

Új klinika építése Bad Homburgban

A Hochtaunus-Kliniken gGmbH a MÜPRO minőségi rögzítési megoldásainak alkalmazása mellett döntött Bad Homburgban. A legmodernebb eszközökkel felszerelt fekvőbeteg-ellátó intézmény 2013-ban épült meg. „Sajátos jellegű és rendeltetésű épület” lévén a kórház építésére különösen szigorú zaj- és tűzvédelmi előírások vonatkoznak.

A választott MÜPRO-termékek hozzájárulnak a DIN 4109 szerinti zajvédelemre, valamint az épületek megelőző tűzvédelmét szabályozó törvényi előírások szerinti menekülő és mentési útvonalakon elhelyezett, tűz szempontjából ellenőrzött rögzítésekre vonatkozó kötelező biztonsági előírások maximális betartásához. A kórházprojekt során a következő MÜPRO-rendszermegoldásokat építették be a fűtés, hűtés, szaniter és légtechnika területén:

OPTIMAL Junior csőbilincsek
A biztonsági gyorszárnak köszönhetően a csőbilincs rendkívül gyorsan, egy kézzel szerelhető, bepattintható, a nagy rugalmasságú zajszigetelő betét pedig átlagosan 18 dB(A) zajszintcsökkenést tesz lehetővé.

H típusú, szigetelő Iso-bilincs
A csőbilincs a hűtéstechnikai és hidegvízcsövek termikusan leválasztott rögzítésére szolgál, és nehéz kivitelben is készül. A hőhidak így optimális módon elkerülhetők.

Légcsatornarögzítők DÄMMGULAST zajszigetelő betéttel
A DÄMMGULAST pufferrel vagy DÄMMGULAST sínprofillal ellátott szerelősínek is különösen hatékony testhangleválasztást biztosítanak.

StaboFix-sínrendszer
A különösen lapos, praktikus StaboFix-sínrendszer olyan favázas falakhoz alkalmas, amelyeket gipszkartonnal is burkolnak.

Dioxinmentes MypoTHERM kompakt hőszigetelő csőhéj

A csőhéj aljzatbetonba fektetett csövek szigetelésére szolgál. Az igen jó testhangszigetelés mellett a MypoTHERM csőhéjat magas páradiffúziós ellenállás is jellemzi.

Ezenkívül természetesen sokféle egyéb tartozékot is beépítettek, mint például szerelési anyagokat és dübeleket, menetes szárakat, fixpontokat, acéldübeleket vagy nagy teljesítményű horgonyokat.


Következő projektjéhez válasszon termékeket a MÜPRO Online Shop-ban. Amennyiben kérdése van rögzítési megoldásainkkal és szolgáltatásainkkal kapcsolatban, szervizcsapatunk szívesen áll rendelkezésére.